2009. október 17., szombat

Pozsony, Klubkiállítás

Bocsánat a késésért, elfoglalt voltam - a kerti teraszt építő embereket kellett felügyelnem. Szegényeket nagyon sajnáltam a borzasztó idő miatt, ezért többnyire bentről figyeltem. Néha befelé, de pihenni is kell néha.
Szóval a Klubkiállítás. Csütörtök este Blankánál aludtunk, Komáromban. Gazdim, Blanka, és 4 beardie Bee, Doris, Emy, és én. Lefekvés előtt sétáltunk a sötét Duna-parton, vacsiztunk, játszottunk, kidőltünk.
Másnap tettre készen kora reggel érkeztünk Pozsonyba. Az előző napi meleg elveszett valahol, hideg, eső, és mindehhez kinti ring fogadott minket. Sebaj, lelkesen készülődtünk.
Meg kell mondanom, eddigi kiállítási életem legjobb bírója érkezett a ringbe. A svájci hölgy (mert tényleg úgy nézett ki és úgy is viselkedett, mint egy igazi hölgy!) kedves, vidám és igazi show-woman volt. Minden emberhez volt egy kedves szava és minden ebhez egy simije. 9.30-17 óráig mosolyogva, lelkesen, a közönséget buzdítva bírált majdnem 150 kutyát, bearded colliet, bobtailt, és border colliet. Köszönjük!
Phini ment először a ringbe, életében (most 3 hónapos) először! Dia fésülte, fésülte, Phini ficánkolt. A reakción a környékbeli emberek percekig derültek, Phini legnagyobb értetlenségére. A reakció? "Maradj már! Show-kutya vagy, vagy mi a fülem!"
Utána sorba bevonultunk, res.CAC címemmel igen elégedett voltam.
Szerintem 2 sikeres nap volt, gördülékeny bírálatokkal, de sajnos nem mindig rendes gazdikkal.
Nem győztük kikerülni konkurenseim "maradványait", melyeket ott felejtettek, pedig a szervezők még zacsikat is kitettek! Ejnye-bejnye, remélem a 2013-as budapesti világkiállításra minden gazdi megtanulja a kulturált kutya sétáltatás szabályait!

0 megjegyzés: