2010. július 31., szombat

Nyár

Nyár van. Érdekes, esős, kánikulás, szeles, árvizes, kutyaáztató nyár. Időnként nyaralunk, én Tamara nagyijánál és Blankánál, a gazdik mindenféle vizes helyen. Most mindenki itthon van, oviszünet van, tehát jut simogatás elég.

A héten itt vendégeskedett Shaba kutya, aki Tamara nagymamájához tartozik. Kikaptunk, bár ő volt a felbujtó (szerintem). Az elkövetett hiba Áfonya nyúl hajkurászása volt. Tudom, hogy ő csak békésen legelészett a kertben, és neki is vannak jogai, de amikor begyorsul, akkor minden normális eb kötelességének érzi, hogy megkergesse! Nem?!

Különben egész gyorsan szalad, ahhoz képest, amilyen kövér, de ketten voltunk, így nem sok esélye volt. Gazdasszonyom persze kirohant a bulira, szétkergetett minket, és ölben vigasztalta a rettegő nyulat. Akinek persze semmi baja nem lett. (a néhány csomónyi kihullott szőrtől eltekintve, de van neki elég)

A deguk is jól vannak, egyesek szerint olyanok, mint a patkányok. Nem tudom olyat nem tartunk, a deguk viszont egész helyesek, sőt, egyre több simogatást kérnek.(meg mandulát és mogyorót)

Éjjel-nappal kerekeznek, nem győzzük olajozni őket.

Szerintem egyébként szökést terveznek, úgyhogy szemmel tartom őket, hátha benne vannak egy jó kis rohangálásban. Bár gondolom, a degu kergetésért sem dicsérnének meg.

1 megjegyzés:

Mex fluffyboy írta...

Drága Luna!

Szólj, ha kell segítség, jövök!

Nyalintás, Mex